• ΘΕΡΜΑΝΣΗ - ΥΔΡΕΥΣΗ - ΑΝΟΞΕΙΔΩΤΕΣ ΚΑΜΙΝΑΔΕΣ - ΗΛΙΑΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ - ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ - ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΝΕΡΟΥ
 • 210 4628117
 • Ελληνικά

Αυτονομία Παλαιών πολυκατοικιών

Αυτονομία κλασσικών συστημάτων θέρμανσης και μέτρηση ενέργειας

Η εξοικονόμηση ενέργειας είναι από μόνη της σημαντική πηγή, αρκεί να την εκμεταλλευτούμε σωστά. Ισοδυναμεί με αρκετές μονάδες ενέργειας. Όχι με στέρηση των συμπολιτών μας από την χρήση ενέργειας, αλλά με βελτίωση του βαθμού χρησιμοποιήσεως της ενέργειας. Και υπάρχουν τρομερά περιθώρια. Η συστηματική εξοικονόμηση ενέργειας ισοδυναμεί με την ανακάλυψη μιας νέας πηγής.

Ποίος δεν θα ήθελε να έχει τα πλεονεκτήματα της αυτονομίας σε παλαιές  πολυκατοικίες εξοικονομώντας ενέργεια;

Πλεονεκτήματα του συστήματος Αυτόνομων Κατανεμητών Κόστους Θέρμανσης:

 • Χρέωση της πραγματικής κατανάλωσης καυσίμου που παρέχει το σύστημα θέρμανσης.
 • Οικονομία στο καύσιμο αφού ο κάθε ένοικος θα χρησιμοποιεί τη θέρμανση όταν πραγματικά τη χρειάζεται.
 • Πρόσθετη θέρμανση για όποιον το επιθυμεί χωρίς να επιβαρύνει τους γείτονές του.
 • Άνεση εφόσον υπάρχει η δυνατότητα ρύθμισης της επιθυμητής θερμοκρασίας του κάθε χώρου και χρέωση μόνο γι’ αυτήν.
 • Έκδοση λογαριασμού κατανάλωσης του κάθε ενοίκου με βάση τις ενδείξεις των κατανεμητών.
 • Γρήγορή απόσβεση: Η οικονομία αυτή απεικονίζεται στο λογαριασμό των δαπανών και το κόστος του εγκατεστημένου συστήματος αποσβένεται μέσα στον πρώτο χρόνο λειτουργίας του.
 • Τέρμα στις διαφωνίες: Με την έκδοση του λογαριασμού από μια ουδέτερη υπηρεσία, αποκλείονται οι διαφωνίες μεταξύ των ενοίκων και διασφαλίζεται απόλυτα δίκαιη κατανομή των εξόδων θέρμανσης.
 • Θέρμανση σε όλους τους ορόφους: Επίσης επιλύεται και το πρόβλημα παλιών πολυκατοικιών, όπου οι κάτω όροφοι υπερθερμαίνονται και στους επάνω δεν επαρκεί η θέρμανση.

Η απόλυτη αξιοπιστία και η ακρίβεια των Αυτόνομων Κατανεμητών Κόστους Θέρμανσης,  χωρίς καμία επέμβαση στη λειτουργία των θερμαντικών σωμάτων, χωρίς καλωδιώσεις, με πολύ σύντομη τοποθέτηση, δίνουν για πάντα αυτονομία, δικαιοσύνη και θέτουν τέλος στις τυχόν προστριβές μεταξύ των ενοίκων.

 

Με την προτεινόμενη λύση σας δίνεται η δυνατότητα εξοικονόμησης στο καύσιμο κεντρικής θερμάνσεως (έως και 35%!!!μείωση), διότι ο κάθε ένοικος μπορεί να λειτουργεί όποια σώματα και για όσο χρονικό διάστημα θέλει ή να τα κλείνει όταν αυτός δεν βρίσκεται στο διαμέρισμά του.

Τοποθέτηση εξοπλισμού

Η θερμοστατική κεφαλή τοποθετείται σε κάθε θερμαντικό σώμα που έχετε στο σπίτι σας. Με την απλή ρύθμιση της η διαχείρισης και η ρύθμιση θερμότητας είναι πλέον απλή υπόθεση. Όταν ο χώρος πιάσει την θερμοκρασία τότε η θερμοστατική κεφαλή κλείνει και τη βαλβίδα και διακόπτει την παροχή θερμότητας.

Ως αποτέλεσμα έχουμε την επιθυμητή θερμοκρασία βάζοντας τέλος στην σπατάλη ενέργειας.

 

Κατανεμητής Δαπανών Θέρμανσης

Πως μετράμε την δική σας κατανάλωση θέρμανσης;

Σε κάθε θερμαντικό σώμα, στο διαμέρισμά σας, υπάρχει ένας ηλεκτρονικός κατανεμητής κόστους θέρμανσης Brunata (τύπος FUTURA+). Είναι ένας ειδικός μετρητής σύμφωνα με την ευρωπαϊκή πιστοποίηση ποιότητας EN 834, ο οποίος εγγυάται την λειτουργικότητα και την απόλυτη μέτρηση. Με διαστάσεις 131 x 39 x 19 mm

Ο ένας από τους αισθητήρες του μετράει την θερμοκρασία επιφανείας των θερμαντικών σωμάτων και ο άλλος την θερμοκρασία δωματίου. Η διαφορά θερμοκρασίας των δύο αισθητήρων είναι ανάλογη της ποσότητας θερμότητας που διαχέεται από τα καλοριφέρ στον χώρο.

Η πατενταρισμένη αυτή συσκευή εγγυάται για όλο το 24ωρο της λειτουργίας της, τη μέτρηση της θερμότητας που παράγεται από τα θερμαντικά σώματα. Η θερμότητα του ηλίου ή άλλης πηγής θέρμανσης δεν μετριέται από την ηλεκτρονική συσκευή της Brunata.

Κάθε διανομέας έχει ένα μοναδικό νούμερο και είναι προγραμματισμένος με κλίμακα που ανταποκρίνεται στην θερμική ισχύ των σωμάτων. Ο διανομέας FUTURA+ μετριέται εύκολα, χωρίς την χρήση άλλων κουμπιών. Στα σύντομα μεσοδιαστήματα, στην οθόνη, εμφανίζονται οι παρακάτω ενδείξεις:

 

Οι κατανεμητές δαπανών θέρμανσης FUTURA+ της Brunata έχουν μακρά διάρκεια ζωής γιατί οι μπαταρίες που χρησιμοποιούν είναι ανακυκλώσιμες μπαταρίες Λιθίου διάρκειας 10 ετών. Η Brunata εξοικονομεί ενέργεια τοποθετώντας την μπαταρία στην εκκίνηση της λειτουργίας του κατανεμητή. Η συσκευή FUTURA+ απομνημονεύει τα πάντα – την πραγματική κατανάλωση θέρμανσης, την θερμοκρασία των θερμικών στοιχείων και τη θερμοκρασία δωματίου. Σε περίπτωση βλάβης της συσκευής αποθηκεύονται στη μνήμη η ημερομηνία και η ώρα της βλάβης.

Ο εξοπλισμός της Brunata και η άδεια συχνότητας τηλεμέτρησης μας δίνουν την δυνατότητα να κάνουμε αξιόπιστη και ασφαλή μέτρηση.

Πιστοποιημένο μηχάνημα: Type Aproval DS/EN834 European Standard ETSI/300220-2 European Standars EN301489  EN60950  EN62311

 

H Brunata ενθαρρύνει την εξοικονόμηση ενέργειας μετρώντας την πραγματική κατανάλωση.

 

Ο εξοπλισμός Brunata και η άδεια συχνότητας τηλεμέτρησης μας δίνει την δυνατότητα να κάνουμε αξιόπιστη και ασφαλή μέτρηση

Η Brunata καταργεί του δέκτες, σε κοινόχρηστους χώροπυς (κλιμακοστάσιο) και το ευέλικτο λογισμικό στην βάση της διαχείρισης δεδομένων διασφαλίζει την ασφαλέστερη μεταφορά δεδομένων κι έχει τη δυνατότητα να διαχειρίζεται περισσότερα από 5.500.000 διαμερίσματα σε παραπάνω από 12 Ευρωπαϊκές χώρες. Στόχος είναι η ακριβής και δίκαιη κατανομή και μέτρηση, καθώς και η εξοικονόμηση ενέργειες.

 

Η πρόταση μας

 

ΚΑΤΑΝΕΜΗΤΗΣ ΔΑΠΑΝΩΝ = ΔΙΚΑΙΗ ΧΡΕΩΣΗ

ΘΕΡΜΟΣΤΑΤΙΚΗ ΚΕΦΑΛΗ = ΟΡΘΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ

Η αυτονομία στο κτίριο σας ολοκληρώνονται με τη τοποθέτηση στο χώρο του λεβητοστασίου της συσκευής αντιστάθμισης και της συσκευής ελέγχου της κυκλοφορίας του νερού με κυκλοφορητή INVERTER στο δίκτυο και έτσι επιτυγχάνουμε την μέγιστη λειτουργικότητα και εξοικονόμηση ενέργειας.

Επιπλέον οφέλη:

 • Παρέχεται εγγύηση καλής λειτουργίας τριών (3) ετών για τον κατανεμητή Brunata.
 • Παρέχεται εγγύηση καλής λειτουργίας τριών (3)ετών για τον θερμοστατικό διακόπτη και  την θερμοστατική κεφαλή Brunata.
 • Παρέχεται εγγύηση καλής λειτουργίας δύο (2) ετών για τον κυκλοφορητή Grundfos.
 • Παρέχεται εγγύηση καλής λειτουργίας δύο (2) ετών για την αντιστάθμιση.
 • Με την έκδοση του τιμολογίου.

 

Πώς λειτουργούν τα παλαιά συστήματα κεντρικής θέρμανσης.

Στο παραπάνω σχέδιο φαίνεται μια τυπική εγκατάσταση κεντρικού συστήματος θέρμανσης, χωρίς αυτονομία. Σε αυτές τις εγκαταστάσεις τα διαμερίσματα πιο χαμηλά διαμερίσματα απολαμβάνουν υψηλές θερμοκρασίες ενώ αυτά που βρίσκονται σε ψηλότερους ορόφους ζεσταίνονται πολύ λιγότερο. Ως αποτέλεσμα τα διαμερίσματα που ζεσταίνονται περισσότερο, έχουν περισσότερη θέρμανση από αυτή που θέλουν και πληρώνουν για αυτή. Ενώ τα διαμερίσματα που δεν έχουν αρκετή ζέστη πληρώνουν άδικα, αφού δεν ζεσταίνονται.

Το αποτέλεσμα αυτής της λειτουργίας είναι οι συνεχείς διαξιφισμοί και η άσκοπη σπατάλη χρημάτων και ενέργειας.

 

Γιατί δεν ζεσταινόμαστε και σπαταλάμε ενέργεια με το παλιό σύστημα;

Οι πολυκατοικίες που έχουν παλιά συστήματα κεντρικής θέρμανσης λειτουργούν την θέρμανση συγκεκριμένες ώρες της ημέρας, Σας παραθέτουμε ένα διάγραμμα βασισμένο στον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν το σύστημα θέρμανσης οι περισσότερες πολυκατοικίας που έχουν παλαιό σύστημα κεντρικής θέρμανσης. Ώρες λειτουργίας από 06:00 πμ έως 08:00 πμ και από 12:00 μμ έως 14:00 μμ και τέλος από 18:00 μμ έως 21:00 μμ.

Όπως φαίνεται στο διάγραμμα. Το 40% της ενέργειας, σπαταλάτε για την προθέρμανση του συστήματος θέρμανσης και όχι για την θέρμανσης του κτηρίου.

Έτσι καταλήγουμε να έχουμε θέρμανση μόνο 6 με 8 ώρες την ημέρα!

Σε συνεργασία με την Δανέζικη εταιρεία Brunata, είμαστε σε θέση να σας προσφέρουμε λύση στο πρόβλημα της αυτονομίας της θέρμανσης στο κτίριο σας, βάζοντας τέλος στην ανυπαρξία θέρμανσης, στους συνεχείς διαξιφισμούς και στην σπατάλη ενέργειας!