• ΘΕΡΜΑΝΣΗ - ΥΔΡΕΥΣΗ - ΑΝΟΞΕΙΔΩΤΕΣ ΚΑΜΙΝΑΔΕΣ - ΗΛΙΑΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ - ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ - ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΝΕΡΟΥ
  • 210 4628117
  • Ελληνικά

Θερμοστατικές κεφαλές

Γιατί θερμοστατικές κεφαλές;

Οι θερμοστατικές κεφαλές είναι απαραίτητες σε κάθε σύστημα θέρμανσης με θερμαντικά σώματα (καλοριφέρ), καθώς κάνουν σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας. Ας δούμε όμως πώς ακριβώς επιτυγχάνεται αυτό.

 

Πώς ελέγχεται μία κεντρική εγκατάσταση θέρμανσης;

Συνήθως ο έλεγχος γίνεται με ένα θερμοστάτη εγκατεστημένο σε κάποιο κεντρικός σημείο του σπιτιού, όπως χολ και σαλόνι. Ο συγκεκριμένος θερμοστάτης παρακολουθεί τη θερμοκρασία του χώρου, που είναι τοποθετημένος και όταν η θερμοκρασία πέσει κάτω από την θερμοκρασία που έχουμε ρυθμίσει, τότε ο θερμοστάτης, στέλ­νει εντολή αντίστοιχη εντολή στον λέβητα να ξεκινήσει, ώστε να ζεσταθούν τα θερμαντικά σώματα.

 

Όλα αυτά ισχύουν για ένα δωμάτιο….εκείνο που παρακολουθεί ο θερμοστάτης!

Τι γίνεται όμως στο βορεινό υπνοδωμάτιο;

Τι γίνεται στην κουζίνα όπου ο ηλεκτρικός φούρνος και δύο εστίες είναι σε λειτουργία; Τι γίνεται στο σαλόνι όπου μπορεί να λειτουργεί και ένα τζάκι;

Δυστυχώς τίποτα, καμία διαφοροποίηση.

 

Αυτό συμβαίνει γιατί το σύστημα κεν­τρικής θέρμανσης σχεδιάστηκε να ελέγχεται από τον κεντρικό θερμοστάτη του σπιτιού και ο θερμοστάτης δεν αντιλαμβάνεται καμία από τις αλλαγές που συμβαίνουν στα υπόλοιπα δωμάτια.

 

Και όμως υπάρχει απλή λύση που δίνει απάντηση σε όλα τα παραπάνω και το σημαντικότερο, μας εξοικο­νομεί μέχρι και 30% καύσιμο.

 

Τι είναι και πώς λειτουργούν οι θερμοστατικές βαλβίδες;

Οι θερμοστατικές βαλβίδες είναι συσκευές που τοποθετούνται στα θερμαντικά σώματα, στην εισαγωγή του νερού ώστε να ελέγχουν αυτόματα τη ροή του ζεστού νερού και κατά συνέπεια τον έλεγχο της θερμοκρασίας του κάθε χώρου ξεχωριστά, ανάλογα με τις απαιτήσεις και την χρήση του δωματίου.

 

Οι θερμοστατικές βαλβίδες χωρίζονται σε χειροκίνητες ή αυτόματες ψηφιακές. Για παράδειγμα εάν ο κεντρικός θερμοστάτης είναι ρυθμισμένος στους 20 οC και στο σαλόνι το τζάκι είναι αναμμένο ζεσταίνοντας τον χώρο στους 20 οC,  τότε οι θερμοστατικές κεφαλές θα κλείσουν τα συγκεκριμένα σώματα, μέχρι την στιγμή που θα χρειαστεί να ξανανοίξουν.

Με αυτό τον τρόπο το κάθε δωμάτιο έχει τον θερμοστάτη του, και το σύστημα θέρμανσης ζητά και καταναλώνει όση ενέργεια του χρειάζεται….

 

Πώς ρυθμίζονται οι θερμοστατικές βαλβίδες;

Η θερμοστατική βαλβίδα αποτελείται από έναν περιστρεφόμενο τροχό, όπου πάνω του αναγράφονται οι ρυθμίσεις θερμοκρασίας ή αριθμοί που αναλογούν σε επίπεδα θερμοκρασίας με ρυθμίσεις και τους αριθμούς.

 

Οι ψηφιακές θερμοστατικές κεφαλές έχουν κουμπιά χειρισμού και επικοινωνούν με έναν κεντρικό ελεγκτή, (μονάδα ελέγχο), από απόσταση.

 

Πλεονεκτήματα θερμοστατικών βαλβίδων

  • Εξοικονόμηση έως 30% οι αναλογικές και έως 42% οι ψηφιακές Danfoos.
  • Οι θερμοστατικές βαλβίδες είναι απλές στην τοποθέτηση και γίνεται στους υφισταμένους διακόπτες!
  • Ρύθμιση της θερμοκρασίας κάθε δωματίου, σύμφωνα με τις απαιτήσεις μας.
  • Κλείνουν αυτόματα τα θερμαντικά σώματα όταν ανοίγει ένα παράθυρο, έτσι δεν σπαταλιέται ενέργεια.

 

Η θέρμανση κατοικίας του αύριο, είναι ήδη εδώ! Απλή, αποτελεσματική και ελεγχόμενη εξ αποστάσεως!

Πλήρης έλεγχος από παντού. Γυρίστε το κουμπί της οικονομίας στο ON!

Η καθημερινή σας ζωή έχει τους ρυθμούς της. Το ίδιο και το κλίμα στο εσωτερικό του σπιτιού σας  

Δεν γνωρίζετε τον τρόπο για να κάνετε πολύ απλά "εξυπνότερη" τη θέρμανση στο χώρο σας;

Η Danfoss έχει τις λύσεις και τις απαντήσεις. Μάθετε περισσότερα κάνοντας κλικ εδώ και εδώ.

 

       

Ελέγξτε από όπου και αν είστε, με τις δυνατότητες που σας προσφέρουν οι νέες τεχνολογίες, κάθε στιγμή, τη θερμοκρασία στους χώρους του σπιτιού σας. Αποκτήστε τον απόλυτο έλεγχο και κάντε ταυτόχρονα οικονομία έως και 23%! Δείτε πώς, κάνοντας κλικ εδώ.

 

 

Πατήστε εδώ για τιμή στο eshop μας